FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FIRMA BEZ DZIAłALNOśCI
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FIRMA BEZ DZIAłALNOśCI

Autor: brzezik12

Wypowiedzi: 3
Post 1 napisany 2015-06-22 o godzinie 13:14:47.
Witam wszystkich  jestem świeży i nie wiem czy dobre pytanie w dobrym miejscu ;otóż od niedawna jestem posiadaczem maszyny do  waty i dokupiłem sobie maszynę do  popcornu chcąc sprzedawać te produkty na festynach  itp: moje pytanie to aby  uzyskać pozwolenie sanepidu ,muszę mieć zarejestrowaną DG. aby sprzedawać czy konieczna jest ta działalność i ewentualnie jak to obejść np: podczepić się do  kogoś ma to być traktowane jako forma dorobku jestem osoba pracującą i nie mam na to  czasu a trafią  się może 2 festyny w roku , a płacić ZUS itp to mija się z celem . Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi tylko w temacie .

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Post 2 napisany 2015-06-22 o godzinie 13:15:38.
brzezik12 napisał(a) w dniu 2015-06-22 o godzinie 13:14:47:
Witam wszystkich  jestem świeży i nie wiem czy dobre pytanie w dobrym miejscu ;otóż od niedawna jestem posiadaczem maszyny do  waty cukrowej i dokupiłem sobie maszynę do  popcornu chcąc sprzedawać te produkty na festynach  itp: moje pytanie to aby  uzyskać pozwolenie sanepidu ,muszę mieć zarejestrowaną DG. aby sprzedawać czy konieczna jest ta działalność i ewentualnie jak to obejść np: podczepić się do  kogoś ma to być traktowane jako forma dorobku jestem osoba pracującą i nie mam na to  czasu a trafią  się może 2 festyny w roku , a płacić ZUS itp to mija się z celem . Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi tylko w temacie .

Autor: sabikja91

Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2015-06-22 o godzinie 16:37:27.
No niestety ale nie da się tego obejść. Możesz to jedynie robić "na lewo" ale musisz się wtedy liczyć ze wszystkimi karami. Może po prostu pogadaj z kimś kto zleciłby Ci to, odpalisz mu coś za podpisanie umowy i tyle.
http://brm-med.pl

Post 4 napisany 2015-06-22 o godzinie 18:17:47.
Mając takie maszyny i tak potrzebuję zezwolenia sanepidu na prowadzenie  handlu mimo że są nowe  a bez DG tego nie załatwię a ten kto by miał mi to zlecić to  dokładnie jak by  to miało się odbywać .

Autor: kamilaczek87

Wypowiedzi: 4
Post 5 napisany 2015-06-25 o godzinie 15:24:39.
Nie polecam nikomu prowadzić działalności bez zezwoleń i na czarno - bardzo łatwo może się to zemścić tak że stracicie biznes i do końca życia będzie płacić jakieś kary itp
Kamienne podłogi, wykończenia i dekoracje na http://www.kamulec.pl/

Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 6 napisany 2015-08-19 o godzinie 13:49:24.
Niestety bez działalności nie możesz legalnie sprzedawać swojej waty i popcornu. Masz ewentualnie taką opcję, że zakładasz działalność na interesujące Cię okresy, a na pozostałą część roku po prostu ją zawieszasz.

Autor: Luk.company

Wypowiedzi: 9
Post 7 napisany 2015-09-30 o godzinie 17:06:51.
Możesz otworzyć firmę na 1 dzień, ale i tak zapłacisz pełny ZUS (jedynie oprócz zdrowotnego) :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 10:47:49
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FIRMA BEZ DZIAłALNOśCI
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "firma bez działalności " w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.