![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FIRMA BEZ DZIAłALNOśCI |
|||||||
|
Autor:
brzezik12
Wypowiedzi: 3 |
Witam wszystkich jestem świeży i nie wiem czy dobre pytanie w dobrym miejscu ;otóż od niedawna jestem posiadaczem maszyny do waty i dokupiłem sobie maszynę do popcornu chcąc sprzedawać te produkty na festynach itp: moje pytanie to aby uzyskać pozwolenie sanepidu ,muszę mieć zarejestrowaną DG. aby sprzedawać czy konieczna jest ta działalność i ewentualnie jak to obejść np: podczepić się do kogoś ma to być traktowane jako forma dorobku jestem osoba pracującą i nie mam na to czasu a trafią się może 2 festyny w roku , a płacić ZUS itp to mija się z celem . Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi tylko w temacie .
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
brzezik12
brzezik12 napisał(a) w dniu 2015-06-22 o godzinie 13:14:47: Witam wszystkich jestem świeży i nie wiem czy dobre pytanie w dobrym miejscu ;otóż od niedawna jestem posiadaczem maszyny do waty cukrowej i dokupiłem sobie maszynę do popcornu chcąc sprzedawać te produkty na festynach itp: moje pytanie to aby uzyskać pozwolenie sanepidu ,muszę mieć zarejestrowaną DG. aby sprzedawać czy konieczna jest ta działalność i ewentualnie jak to obejść np: podczepić się do kogoś ma to być traktowane jako forma dorobku jestem osoba pracującą i nie mam na to czasu a trafią się może 2 festyny w roku , a płacić ZUS itp to mija się z celem . Z góry dziękuję i proszę o odpowiedzi tylko w temacie . |
||||||
|
Autor:
sabikja91
Wypowiedzi: 4 |
No niestety ale nie da się tego obejść. Możesz to jedynie robić "na lewo" ale musisz się wtedy liczyć ze wszystkimi karami. Może po prostu pogadaj z kimś kto zleciłby Ci to, odpalisz mu coś za podpisanie umowy i tyle.
http://brm-med.pl
|
||||||
|
Autor:
brzezik12
Mając takie maszyny i tak potrzebuję zezwolenia sanepidu na prowadzenie handlu mimo że są nowe a bez DG tego nie załatwię a ten kto by miał mi to zlecić to dokładnie jak by to miało się odbywać .
|
||||||
|
Autor:
kamilaczek87
Wypowiedzi: 4 |
Nie polecam nikomu prowadzić działalności bez zezwoleń i na czarno - bardzo łatwo może się to zemścić tak że stracicie biznes i do końca życia będzie płacić jakieś kary itp
Kamienne podłogi, wykończenia i dekoracje na http://www.kamulec.pl/
|
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Niestety bez działalności nie możesz legalnie sprzedawać swojej waty i popcornu. Masz ewentualnie taką opcję, że zakładasz działalność na interesujące Cię okresy, a na pozostałą część roku po prostu ją zawieszasz.
|
||||||
|
Autor:
Luk.company
Wypowiedzi: 9 |
Możesz otworzyć firmę na 1 dzień, ale i tak zapłacisz pełny ZUS (jedynie oprócz zdrowotnego) :)
Mój blog o prowadzeniu lokalu gastronomicznego: www.niepoddawajsie.pl
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 10:47:49 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|