FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / JAKą ZMYWARKę DO RESTAURACJI NA 60-100 MIEJSC ?
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

JAKą ZMYWARKę DO RESTAURACJI NA 60-100 MIEJSC ?

Autor: Sashimo


Tematy: 3
Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2015-06-05 o godzinie 18:10:05.
Witam mam pytanie jaką polecicie zmywarkę do restauracji na 60-100mijesc (w zimę 60 a w lecie 100). Obecnie nie posiadam żadnej i gdy organizuje imprezy muszę mieć osobę ciągle na zmywaku sądzę że zmywarka z wyparzaniem była by dobrym rozwiązaniem :)tylko nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Czekam na wasze propozycję cena w miarę rozsądna żeby była :)
restauracja.karczmanagranicy.com
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: Gastronomia Serwis Szkolenia w


Wypowiedzi: 5
Post 2 napisany 2015-06-22 o godzinie 15:28:47.
Witam,

jako specjalista z zakresu gastronomii, osoba ,mająca bezpośrednią styczność z naprawami urządzeń, ich sprzedażą muszę wytłumaczyć jedną zależność, a mianowicie:

1. Wydasz 3-5 tys zł na zmywarkę, musisz liczyć się z zwiększonymi kosztami eksploatacyjnymi, typu:
- woda( większe zużycie na jeden cykl mycia)
- zwiększona ilośc konsumcji prądu z uwagi na mniejszą grzałkę w komorze mycia (dłuższe dogrzewanie wody), lub większą grzałkę szybsze, lecz pobór prądu wysoki w momencie grzania,
- wykonanie (dysze w ramionach myjących górnych, jaki same ramiona górne i dolne gorszy komponent jakościowo) - często sie rozpadają przy agresywnej chemii, której ph jest większe niz 5,5-7,5 st u producentów typu: SILANOS, EDESA, HENDI, OMNIWASH, REDFOX, 
- przy zakupie duża ilość sprzedawców nie informuje o konieczności zamontowania pompy spustowej oraz dozownika płynu myjącego,
- standardowo urządzenia są bez.

Zmywarka podblatowa będzie wymagać podstawy lub częstej ilości schylania się. Kapturowa nie wymaga powyższych.

Zapraszam do konwersacji.

Paweł Krop
t: 603062068
e: p.krop@gmsgroup.pl
 
Autor: KarolKucharz


Wypowiedzi: 5
Post 3 napisany 2015-07-21 o godzinie 12:11:16.
Ja polecam Winterhalter, LINK USUNIĘTY PRZED ADMINISTRATORA

Trochę kosztuje, ale to zmywarka na lata, dodatkowo udało mi się wynegocjować niższą cenę.
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 4 napisany 2015-07-21 o godzinie 12:28:50.
KarolKucharz napisał(a) w dniu 2015-07-21 o godzinie 12:11:16:
Ja polecam Winterhalter, kupowałem na

Trochę kosztuje, ale to zmywarka na lata, dodatkowo udało mi się wynegocjować niższą cenę.

Dziękuję za SPAM link usunięty z wszystkich Twoich wypowiedzi.
 
Autor: smakoszek
forumforum

Wypowiedzi: 92
Post 5 napisany 2015-08-31 o godzinie 15:34:53.
Na zmywarce na pewno nie ma co oszczędzać. Już lepiej dołożyć te kilka złotych a później oszczędzić na naprawie i eksploatacji. No i jak słusznie zauważyłeś, wyparzanie też się przyda!
 
Jaką zmywarkę do restauracji na 60-100 miejsc ?
Autor: VipGastro


Wypowiedzi: 23
Post 6 napisany 2016-01-27 o godzinie 13:24:59.
[cytat autor="Gastronomia Serwis Szkolenia w" data="2015-06-22" czas="15:28:47"]Witam,

jako specjalista z zakresu gastronomii, osoba ,mająca bezpośrednią styczność z naprawami urządzeń, ich sprzedażą muszę wytłumaczyć jedną zależność, a mianowicie:

1. Wydasz 3-5 tys zł na zmywarkę, musisz liczyć się z zwiększonymi kosztami eksploatacyjnymi, typu:
- woda( większe zużycie na jeden cykl mycia)
- zwiększona ilośc konsumcji prądu z uwagi na mniejszą grzałkę w komorze mycia (dłuższe dogrzewanie wody), lub większą grzałkę szybsze, lecz pobór prądu wysoki w momencie grzania,
- wykonanie (dysze w ramionach myjących górnych, jaki same ramiona górne i dolne gorszy komponent jakościowo) - często sie rozpadają przy agresywnej chemii, której ph jest większe niz 5,5-7,5 st u producentów typu: SILANOS, EDESA, HENDI, OMNIWASH, REDFOX, 
- przy zakupie duża ilość sprzedawców nie informuje o konieczności zamontowania pompy spustowej oraz dozownika płynu myjącego,
- standardowo urządzenia są bez.

Zmywarka podblatowa będzie wymagać podstawy lub częstej ilości schylania się. Kapturowa nie wymaga powyższych.




Ok, może i koszt zużycia się zwiększą ale czas mycia spadnie czyli: dotychczasowa Pani powiedzmy jednego raka myła 15 minut, zmywarka zrobi to w max 3 minuty rachunek godzinowy może wyjść na podobnym pułapie.



Pompy spustowej nie musi mieć jeśli ma odpływ zamontowany nisko spłynie grawitacyjnie, a jeżeli jest wysoko podstawa pod zmywarkę i problem z głowy i do tego komora na odpowiedniej wysokości wiec opada kwestia schylania się.


Dozownik można szybko zainstalować i nie kosztuje majątku.
Co do jakości zmywarek nie oszukujmy się duże znaczenie ma zastosowanie dobrej chemii plus zmiękczacza wody.
Pozdrawiam

VipGastro

ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa
mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023
www: www.vipgastro.pl
mail: biuro@vipgastro.pl
facebook: http://www.facebook.com/VipGastro

 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 06:50:28
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: JAKą ZMYWARKę DO RESTAURACJI NA 60-100 MIEJSC ?
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "jaką zmywarkę do restauracji na 60-100 miejsc ? " w grupie "produkty dla gastronomii"
TAGI: restauracja (25)    zmywarka (8)    zmywarka gastronomiczna (7)    zmywarka kapturowa (2)    zmywarka podblatowa (3)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.