![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: JAKą ZMYWARKę DO RESTAURACJI NA 60-100 MIEJSC ? |
|||||||
|
Autor:
Sashimo
Tematy: 3 Wypowiedzi: 4 |
Witam mam pytanie jaką polecicie zmywarkę do restauracji na 60-100mijesc (w zimę 60 a w lecie 100). Obecnie nie posiadam żadnej i gdy organizuje imprezy muszę mieć osobę ciągle na zmywaku sądzę że zmywarka z wyparzaniem była by dobrym rozwiązaniem :)tylko nie mam zielonego pojęcia co wybrać. Czekam na wasze propozycję cena w miarę rozsądna żeby była :)
restauracja.karczmanagranicy.com
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
Gastronomia Serwis Szkolenia w
Wypowiedzi: 5 |
Witam,
jako specjalista z zakresu gastronomii, osoba ,mająca bezpośrednią styczność z naprawami urządzeń, ich sprzedażą muszę wytłumaczyć jedną zależność, a mianowicie: 1. Wydasz 3-5 tys zł na zmywarkę, musisz liczyć się z zwiększonymi kosztami eksploatacyjnymi, typu: - woda( większe zużycie na jeden cykl mycia) - zwiększona ilośc konsumcji prądu z uwagi na mniejszą grzałkę w komorze mycia (dłuższe dogrzewanie wody), lub większą grzałkę szybsze, lecz pobór prądu wysoki w momencie grzania, - wykonanie (dysze w ramionach myjących górnych, jaki same ramiona górne i dolne gorszy komponent jakościowo) - często sie rozpadają przy agresywnej chemii, której ph jest większe niz 5,5-7,5 st u producentów typu: SILANOS, EDESA, HENDI, OMNIWASH, REDFOX, - przy zakupie duża ilość sprzedawców nie informuje o konieczności zamontowania pompy spustowej oraz dozownika płynu myjącego, - standardowo urządzenia są bez. Zmywarka podblatowa będzie wymagać podstawy lub częstej ilości schylania się. Kapturowa nie wymaga powyższych. Zapraszam do konwersacji. Paweł Krop t: 603062068 e: p.krop@gmsgroup.pl |
||||||
|
Autor:
KarolKucharz
Wypowiedzi: 5 |
Ja polecam Winterhalter, LINK USUNIĘTY PRZED ADMINISTRATORA
Trochę kosztuje, ale to zmywarka na lata, dodatkowo udało mi się wynegocjować niższą cenę. |
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
KarolKucharz napisał(a) w dniu 2015-07-21 o godzinie 12:11:16: Ja polecam Winterhalter, kupowałem na Trochę kosztuje, ale to zmywarka na lata, dodatkowo udało mi się wynegocjować niższą cenę. Dziękuję za SPAM link usunięty z wszystkich Twoich wypowiedzi. |
||||||
Autor:
smakoszek
![]() ![]() Wypowiedzi: 92 |
Na zmywarce na pewno nie ma co oszczędzać. Już lepiej dołożyć te kilka złotych a później oszczędzić na naprawie i eksploatacji. No i jak słusznie zauważyłeś, wyparzanie też się przyda!
|
||||||
![]() Autor: VipGastro Wypowiedzi: 23 |
[cytat autor="Gastronomia Serwis Szkolenia w" data="2015-06-22" czas="15:28:47"]Witam,
jako specjalista z zakresu gastronomii, osoba ,mająca bezpośrednią styczność z naprawami urządzeń, ich sprzedażą muszę wytłumaczyć jedną zależność, a mianowicie: 1. Wydasz 3-5 tys zł na zmywarkę, musisz liczyć się z zwiększonymi kosztami eksploatacyjnymi, typu: - woda( większe zużycie na jeden cykl mycia) - zwiększona ilośc konsumcji prądu z uwagi na mniejszą grzałkę w komorze mycia (dłuższe dogrzewanie wody), lub większą grzałkę szybsze, lecz pobór prądu wysoki w momencie grzania, - wykonanie (dysze w ramionach myjących górnych, jaki same ramiona górne i dolne gorszy komponent jakościowo) - często sie rozpadają przy agresywnej chemii, której ph jest większe niz 5,5-7,5 st u producentów typu: SILANOS, EDESA, HENDI, OMNIWASH, REDFOX, - przy zakupie duża ilość sprzedawców nie informuje o konieczności zamontowania pompy spustowej oraz dozownika płynu myjącego, - standardowo urządzenia są bez. Zmywarka podblatowa będzie wymagać podstawy lub częstej ilości schylania się. Kapturowa nie wymaga powyższych. Ok, może i koszt zużycia się zwiększą ale czas mycia spadnie czyli: dotychczasowa Pani powiedzmy jednego raka myła 15 minut, zmywarka zrobi to w max 3 minuty rachunek godzinowy może wyjść na podobnym pułapie. Pompy spustowej nie musi mieć jeśli ma odpływ zamontowany nisko spłynie grawitacyjnie, a jeżeli jest wysoko podstawa pod zmywarkę i problem z głowy i do tego komora na odpowiedniej wysokości wiec opada kwestia schylania się. Dozownik można szybko zainstalować i nie kosztuje majątku. Co do jakości zmywarek nie oszukujmy się duże znaczenie ma zastosowanie dobrej chemii plus zmiękczacza wody.
Pozdrawiam
VipGastro ul. Kuropatwy 40, 02-892 Warszawa mobile: +48 606 900 027, +48 606 900 023 www: www.vipgastro.pl mail: biuro@vipgastro.pl facebook: http://www.facebook.com/VipGastro |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:50:28 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|