![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PIEC 2X 50 CM HENDI 226711 |
|||||||
|
Autor:
Posiadacz
Tematy: 3 Wypowiedzi: 10 |
Witam. Zastanawiam się nad kupnem pieca do pizzy 50 cm. Podpowiedźcie mi czy warto za około 2 tyś kupić HENDI 226711 ? Z zewnatrz jest czerwony ale mysle ze to w niczym nie bedzie przeszkadzalo jak uzywac go bede w swoim lokalu typu fast-food?
Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
Czy twoim głównym/wiodącym daniem będzie pizza? Ile placków planujesz sprzedawać dziennie?
|
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Będzie to danie jedno z głównych, myślę, że minimum 20 placków dziennie będzie szło.
|
||||||
Autor:
bcs
![]() ![]() Wypowiedzi: 58 |
W takim przypadku zastanowił bym się nad piecem o lepszym wyrównaniu temperatur w komorze oraz z trochę lepszą izolacją. Przy 20 plackach dziennie fi 50 cm to 2,5 placka na godzinę w szczycie 5 placków na godzinę powinna wystarczyć na styk jedna komora, dwie to bezpieczna opcja jednak sugerował bym piec z:
-możliwością regulacji temperatur góra dół każdej komory [ważne ze względu na sam wypiek świeżej pizzy] -dwoma oddzielnymi komorami [poza godzinami szczytu nie trzeba ogrzewać tak dużej ilości powietrza, a jedną komorę można wyłączyć] -warto zwrócić uwagę na moc pieca. Powinna się wahać w granicach 4kW na komorę 500mm, 8 kW na 2x500mm i około 12kW na 4x500mm. Moc grzałek jest istotna ze względu na istotny możliwe jak najkrótszy czas wyrównania temperatury zaraz po zamknięciu drzwi. |
||||||
|
Autor:
Posiadacz
Także zastanawiam się nad piecem 2-komorowym. Ale nie chciałbym na piec wydać więcej niż 2.5 tyś zł. W piecu będę także robił zapiekanki, podgrzewał np. hot-dogi (bułki). I z tego względu najlepiej aby miał dwie komory z regulacją temperatury. Ale czy w tej cenie coś porządnego się znajdzie to nie mam pojęcia. Może mógłbyś coś polecić?
Zależy mi na pojemności co najmniej 2 x fi 40 cm (już na dwie komory). |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:21:53 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|