FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PIEC 2X 50 CM HENDI 226711
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PIEC 2X 50 CM HENDI 226711

Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 1 napisany 2015-06-05 o godzinie 02:03:39.
Witam. Zastanawiam się nad kupnem pieca do pizzy 50 cm. Podpowiedźcie mi czy warto za około 2 tyś kupić HENDI 226711 ? Z zewnatrz jest czerwony ale mysle ze to w niczym nie bedzie przeszkadzalo jak uzywac go bede w swoim lokalu typu fast-food? 
Z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 2 napisany 2015-06-08 o godzinie 16:26:25.
Czy twoim głównym/wiodącym daniem będzie pizza? Ile placków planujesz sprzedawać dziennie?
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 3 napisany 2015-06-08 o godzinie 20:49:48.
Będzie to danie jedno z głównych, myślę, że minimum 20 placków dziennie będzie szło.
 
Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 4 napisany 2015-06-08 o godzinie 21:41:37.
W takim przypadku zastanowił bym się nad piecem o lepszym wyrównaniu temperatur w komorze oraz z trochę lepszą izolacją. Przy 20 plackach dziennie fi 50 cm to 2,5 placka na godzinę w szczycie 5 placków na godzinę powinna wystarczyć na styk jedna komora, dwie to bezpieczna opcja jednak sugerował bym piec z:

-możliwością regulacji temperatur góra dół każdej komory [ważne ze względu na sam wypiek świeżej pizzy] 
-dwoma oddzielnymi komorami [poza godzinami szczytu nie trzeba ogrzewać tak dużej ilości powietrza, a jedną komorę można wyłączyć] 
-warto zwrócić uwagę na moc pieca. Powinna się wahać w granicach 4kW na komorę 500mm, 8 kW na 2x500mm i około 12kW na 4x500mm. Moc grzałek jest istotna ze względu na istotny możliwe jak najkrótszy czas wyrównania temperatury zaraz po zamknięciu drzwi.
 
Autor: Posiadacz


Tematy: 3
Wypowiedzi: 10
Post 5 napisany 2015-06-08 o godzinie 21:48:03.
Także zastanawiam się nad piecem 2-komorowym. Ale nie chciałbym na piec wydać więcej niż 2.5 tyś zł. W piecu będę także robił zapiekanki, podgrzewał np. hot-dogi (bułki). I z tego względu najlepiej aby miał dwie komory z regulacją temperatury. Ale czy w tej cenie coś porządnego się znajdzie to nie mam pojęcia. Może mógłbyś coś polecić?
Zależy mi na pojemności co najmniej 2 x fi 40 cm (już na dwie komory).
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:21:53
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PIEC 2X 50 CM HENDI 226711
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat " piec 2x 50 cm hendi 226711" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.