![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POMOC Z PRAKTYKAMI. |
|||||||
|
Autor:
MatiiRcJ
Wypowiedzi: 3 |
Witam
Jestem na 1 Roku w Zawodówce jako Kucharz Małej Gastronomi i obecnie kończy się rok szkolny. Mam pytanie jeśli chodzi o praktyki podczas wakacji. Jak to dokońca jest? Czy jeżeli szef kuchni mówi że mamy pracować cały 1 miesiąc dzień w dzień bez sobót i niedziel, nie powinniśmy dostawać więcej wynagrodzenia? Jeśli rzeczywiście dzień w dzień czy nie powinienem się domagać większego wynagrodzenia? Praktyki w ciągu roku wyglądały tak że pracowaliśmy 2 dni w tygodniu i dostawaliśmy ok. 120zł miesięcznie. a więc jeśli szef kuchni będzie mi kazał pracować dzień w dzień czy będę mógł mu wypowiedzieć o większym zarobku za ten miesiąc czy jeśli nie będzie możliwości płacenia kłócić się o 2 dni w tyg. tak jak podczas roku szkolnego żeby nie zostać lekko wyrolowany. Z tego co mi znajomy mówił że jego brat robił taki sam zawód poszedł do szefa i ustalił że zapłaci mu jak normalnemu kucharzowi. Pytam bo niechce z deka być wyrolowany i się namęczyć. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
MatiiRcJ
widze że niema opcji edytuj tak więc:
@: czy są jakieś paragrafy tego dotyczące, w razie jak bym się miał bronić jak by szef pytał skąd to wiem. |
||||||
Autor:
Barbara M
![]() Tematy: 2 Wypowiedzi: 30 |
Na praktykach masz z góry określone zasady przez szkołe, ale jeśli się dogadasz to jest szansa na normalne wynagrodzenie. Paragraf jest taki żeby było zgodnie z wytycznymi ze szkoły! A jak chcesz się na praktykach po nudzić to nie miej do nikogo pretensji w przyszlosci o brak pracy.. Czasami praktyki lub referencje dużo pomagają..
|
||||||
|
Autor:
MatiiRcJ
aha czyli muszę spytać oto odpowiednie osoby w szkole.
Jeśli chodzi o nude na praktykach to niema takiej możliwości... Każdego dnia jest coś do zrobienia lub pomocy innym na kuchnii. Raczej chodzi mi oto żeby nie zostać zrobionym w BAMBUKO, jeśli Należy mi się to 1200zł za miesiąc (przykład) a ja dostaje z tego 120 zł to coś jest nie wporządku. |
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 08:22:20 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|