FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / FOODTRUCK SAMOCHóD GASTRONOMICZNY KILKA PYTAń
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

FOODTRUCK SAMOCHóD GASTRONOMICZNY KILKA PYTAń

Autor: maciek108


Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2015-03-13 o godzinie 18:24:41.
Witam mam kilka pytań dotyczących prowadzenia działalnosci foodtrucka

1. Sprzedaż dań z gotowych półproduktów, np. surówki, papryczki, pomidory, cebula. Jeżeli kupuję gotowe już, porcjowane półprodukty tzn że nie potrzebuję kuchni odebranej przez sanepid aby dokonać w niej wstępnej obróbki. Jak zatem wygląda sprawa mycia pojemników (GN) po tych półproduktach? Czy w tym miejscu muszę mieć z kimś umowę u kogo mogę myć te pojemniki czy mogę je wziąć i umyć gdziekolwiek?

2. Czy na koniec dnia wystarczy zamknąć pokrywką wszystkie składniki, które są trzymane w pojemnikach GN i schować je do lodówki jeśli jest ona w foodtrucku? Jeśli tak, to jak długo (np. pomidory lub cebula) mogą one leżeć w tym pojemniku zanim naczynie powinno zostać umyte?

3. Czy stojąc np na imprezach plenerowych lub targowiskach na których stoją 1-2 toytoy'e dla wszystkich sprzedających muszę dodatkowo martwić się o toaletę dla pracownika?
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 2 napisany 2015-03-17 o godzinie 10:45:24.
Witam serdecznie 
AD 1 Poijemniki GN myjesz na miejscu w samochodzie dlatego musisz mieć w nim zlew dwukomorowy

AD 2 najlepiej nie zostawiać składników już umytych do dnia nastepnego tzn te surowce, które zostaną po zakończeniu dnia roboczego po prostu wyrzucić a pojemniki umyć i zdezynfekować. 
AD 3 jeżeli organizator imprez plenerowych zapewnia toalete dla pracowników gastronomii nie musisz posiadać własnej toalety
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 22
Wypowiedzi: 548
Post 3 napisany 2015-05-19 o godzinie 15:36:21.
Osoby zainteresowane wyposażeniem food trucku zapraszam na szkolenie organizowane w Warszawie dnia 26.05.2015 szczegóły pod adresem poltorak@haccp-gmp.home.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.17.28.48
Data: 2024-04-19
Czas: 05:48:20
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: FOODTRUCK SAMOCHóD GASTRONOMICZNY KILKA PYTAń
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "foodtruck samochód gastronomiczny kilka pytań " w grupie "mobilna gastronomia"
TAGI: samochód gastronomiczny (25)    samochody gastronomiczne (21)    mobilna (4)    foodtruck (2)   
OSTATNIO DODANE TEMATY: samochód gastronomiczny    HoReCa dofinansowanie dotacje   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.