FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: FOODTRUCK SAMOCHóD GASTRONOMICZNY KILKA PYTAń |
|||||||
Autor:
maciek108 Wypowiedzi: 2 |
Witam mam kilka pytań dotyczących prowadzenia działalnosci foodtrucka
1. Sprzedaż dań z gotowych półproduktów, np. surówki, papryczki, pomidory, cebula. Jeżeli kupuję gotowe już, porcjowane półprodukty tzn że nie potrzebuję kuchni odebranej przez sanepid aby dokonać w niej wstępnej obróbki. Jak zatem wygląda sprawa mycia pojemników (GN) po tych półproduktach? Czy w tym miejscu muszę mieć z kimś umowę u kogo mogę myć te pojemniki czy mogę je wziąć i umyć gdziekolwiek? 2. Czy na koniec dnia wystarczy zamknąć pokrywką wszystkie składniki, które są trzymane w pojemnikach GN i schować je do lodówki jeśli jest ona w foodtrucku? Jeśli tak, to jak długo (np. pomidory lub cebula) mogą one leżeć w tym pojemniku zanim naczynie powinno zostać umyte? 3. Czy stojąc np na imprezach plenerowych lub targowiskach na których stoją 1-2 toytoy'e dla wszystkich sprzedających muszę dodatkowo martwić się o toaletę dla pracownika? |
||||||
REKLAMA |
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Witam serdecznie
AD 1 Poijemniki GN myjesz na miejscu w samochodzie dlatego musisz mieć w nim zlew dwukomorowy AD 2 najlepiej nie zostawiać składników już umytych do dnia nastepnego tzn te surowce, które zostaną po zakończeniu dnia roboczego po prostu wyrzucić a pojemniki umyć i zdezynfekować. AD 3 jeżeli organizator imprez plenerowych zapewnia toalete dla pracowników gastronomii nie musisz posiadać własnej toalety |
||||||
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 22 Wypowiedzi: 548 |
Osoby zainteresowane wyposażeniem food trucku zapraszam na szkolenie organizowane w Warszawie dnia 26.05.2015 szczegóły pod adresem poltorak@haccp-gmp.home.pl
|
||||||
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 3.17.28.48 Data: 2024-04-19 Czas: 05:48:20 |
|||||||
FORUM GASTRONOMICZNE |
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|