![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: Z JAKIEGO MATERIAłU PATELNIA? |
|||||||
|
Autor:
werka34 Wypowiedzi: 2 |
Z jakiego materiału patelni powinnam szukać? Chciałabym powymieniać stare patelnie na takie, które będą:
- wykonane ze zdrowego materiału, który nie będzie się niszczył - nie będą do nich przywierać potrawy - nie będą wchodzić w reakcje z kwasami, zasadami albo innymi substancjami z potraw. Nie biorę pod uwagę tego czy patelnia będzie ciężka czy nie. Wiem, że aluminiowe są niezdrowe, tak samo teflon więc od razu je wykluczam. |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
![]() Autor: EM GASTRO Rzeszów Wypowiedzi: 3 |
Polecam patelnie z powłoką tytanową.
W razie pytań proszę o kontakt.
EM GASTRO
Wyposażenie gastronomii i serwis urządzeń Gdzie nas znaleźć? Szukaj w Rzeszowie i na allegro! Rewelacyjne rabaty i profesjonalne doradztwo. www.emgastro.pl b.koszarska@emgastro.eu tel. 691 810 810 |
||||||
|
Autor:
patelka12 Wypowiedzi: 2 |
Osobiście też bym poleciła te z tytanową powłoką;)
|
||||||
|
Autor:
werka34 Wypowiedzi: 2 |
patelka12 napisał(a) w dniu 2015-03-26 o godzinie 15:06:17: Osobiście też bym poleciła te z tytanową powłoką;) a to że tytanowa jest tylko powłoka a pod spodem jest aluminium nie jest niezdrowe? czy ta powłoka nie będzie odchodzić tak jak robi to po dwóch miesiącach teflon? |
||||||
![]() Autor: EM GASTRO Rzeszów Wypowiedzi: 3 |
Na temat zdrowotności się nie wypowiem, bo gdyby patrzeć pod względem wpływu na zdrowie to nic nie jest zdrowe.
Jeżeli chodzi o powłokę - od roku używam patelni Hendi z odlewanego aluminium z powłoką tytanową i nie mam z nią problemów. Tania nie była, ale warto. Plusem jest to, że występuje także w wersji na kuchnię indukcyjną. Rączka faktycznie się nie nagrzewa. Teflon już po 3 miesiącach nadawał się do wyrzucenia (może za dużo naleśników smażyłam).
EM GASTRO
Wyposażenie gastronomii i serwis urządzeń Gdzie nas znaleźć? Szukaj w Rzeszowie i na allegro! Rewelacyjne rabaty i profesjonalne doradztwo. www.emgastro.pl b.koszarska@emgastro.eu tel. 691 810 810 |
||||||
![]() Autor: Michal Wypowiedzi: 4 |
Tytanowa albo ceramiczna ;) nie patrz nawet na teflon;)
http://www.centrumactiv.pl/ - wypoczynek i zabawa w jednym miejscu;)
|
||||||
|
Autor:
KarolKucharz
Wypowiedzi: 5 |
Ja polecam taką LINK USUNIĘTY PRZED ADMINISTRATORA Mam ją około 8 miesięcy i nic się z nią nie dzieje, a mięso nie przywiera.
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.246 Data: 2026-07-27 Czas: 23:05:01 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|