FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / KEBAB - MAłA GASTRONOMIA, KILKA PYTAń
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

KEBAB - MAłA GASTRONOMIA, KILKA PYTAń

Autor: Szklanka

Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2015-02-12 o godzinie 21:03:24.
Witam, jako że już się gubię w tych wszystkich papierach związanych z otwarciem małego gastro :/ mam więc kilka pytań. Lokal ma 38m2 i będą podawane dania typu kebab, frytki itp. Lokal jest przystosowany pod gastronomie ( ma wentylację ) oczywiście nigdy wcześniej gastro nie było tam prowadzone także remont wymagany.

1. Projekt technologiczny. Dzwoniłem do sanepidu i pow mi że mogę go wykonać we własnym zakresie jeśli mam wiedzę, wiedzy nie mam także moglibyście mi kogoś polecić w Warszawie? ( oczywiście kogoś kto wykona najtaniej ) i kto powie jak  dokonać remontu aby odebrał sanepid.

2. Wdrożenie hccp itp. Nie mam pojęcia jak za to się zabrać? I co jeszcze potrzeba aby sanepid odebrał?

3. Ile będą mnie ( mniej więcej ) kosztowały sprawy papierkowe aby otworzyć taki lokal?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: Gutek
forumforumforumforumforum

Tematy: 5
Wypowiedzi: 280
Post 2 napisany 2015-02-20 o godzinie 07:04:37.
Projekt technologiczny to koszt 1000-3000 zł. Jak jesteś z Warszawy to skontaktuj się z działem projektowym firmy Stalgast, czy będzie najtaniej to ciężko napisać gdyż tanio nie zawsze znaczy dobrze.

Wdrożenie haccp, na allegro jest mnóstwo poradników ewentualnie tutaj na forum jest Pani, co takimi sprawami się zajmuje.

Koszt spraw papierkowym zależy od ilości własnej pracy jaką poświęcisz żeby otworzyć lokal.

Autor: bcs
forumforum

Wypowiedzi: 58
Post 3 napisany 2015-02-20 o godzinie 15:17:17.
ad. 1 Sam projekt to wydatek od 20 do 60 pln za m. 
ad. 2 Zastanów się nad dobrymi praktykami gdyż haccap może na wstępnie być trochę zbyt skomplikowany.
ad. 3 zależnie od papierków ale dobrze założyć około 2500 PLN

W razie dodatkowych pytań zapraszam do kontaktu.

Autor: Szklanka

Post 4 napisany 2015-02-22 o godzinie 12:24:07.
Praktykami czyli? To rozumiem że plan bym miał z głowy, to zostaje haccap i tylko to czy coś jeszcze?

Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 5 napisany 2015-03-06 o godzinie 14:11:57.
Firma Gastromex 8 lat przygotowuje dokumentacje do odbioru Sanepidu, ponad 500 odebranych lokali, gdyby Pan wysłał na maila: gastromex@wp.pl  projekt wstepny, poprawimy go do warunków niezbednych. Niestety projekt technologiczny to również dobry opis. zapraszam do współpracy, zrobimy to najtaniej. 531801101  i najszybciej, gastromex@wp.pl Acha, oprócz technologii, niezbędny jest pomiar wentylacji mechanicznej, my przygotowujemy pełną , kompleksowa dokumentację..

Autor: Piotr111

Post 6 napisany 2015-04-23 o godzinie 21:57:05.
W tak małym lokalu projekt to pikuś. Nie ma co się martwić.
Nie polecam zwracania się do firm, które same sprzęt produkują, importują, a dodatkowo jeszcze projektują i wyposażają lokaje gastronomiczne. Polecam zajrzeć na stronę www.gastropolberg.pl solidnie, sumiennie, profesjonalnie i w dobrej cenie.

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 07:13:56
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: KEBAB - MAłA GASTRONOMIA, KILKA PYTAń
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "kebab - mała gastronomia, kilka pytań" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.