FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / MAłA PRACOWNIA CUKIERNICZA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

MAłA PRACOWNIA CUKIERNICZA

Autor: sonrisa73


Wypowiedzi: 4
Post 1 napisany 2015-02-06 o godzinie 16:52:55.
Witam! Jestem na etapie opracowywania projektu dla małej pracowni cukierniczej, wypieki na zamówienie. Pytanie: czy sanepid będzie wymagał ode mnie na części produkcyjnej dwóch zlewów do mycia garnków - jednego do mycia naczyń z ciasta a drugiego do mycia naczyń z kremów? Czy wystarczy, jeśli na jednym stanowisku postawię jeden zlew dwukomorowy??
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Mała pracownia cukiernicza
Autor: Gastro-Hurt


Wypowiedzi: 1
Post 2 napisany 2015-02-10 o godzinie 10:30:40.
Witam,
wszystko zależy od podejścia sanepidu, generalnie do mycia naczyń z kremów i ciasta można używać jednego zlewu, problemem może się okazać mycie garów, do tego zwykle wymagają basenu, ale tak jak wspomniałem - wszystko zależy od indywidualnego podejścia sanepidu no i niestety ich humoru.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
W razie wątpliwości równie w doborze sprzętu chętnie pomogę
Sprzęt gastronomiczny, nowy i używany, serwis, doradztwo.
Allegro - Gastro-Tech oraz Allegro - Gastro-Hurt
 
Autor: sonrisa73


Wypowiedzi: 4
Post 3 napisany 2015-02-10 o godzinie 15:09:13.
Dziękuję za odpowiedź! Telefonicznie niestety nie udało mi się uzyskać od nich odpowiedzi... A czy najlepszym wyjściem jest rozrysować sobie projekt, pójść z nim do rzeczoznawcy i jeśli on go oceni pozytywnie to potem sanepid nie będzie robić problemów?? No bo jak zacząć prace jeśli nie wiem, czy układ pracowni zostanie zatwierdzony??
 
Mała pracownia cukiernicza
Autor: Multi Gastro


Wypowiedzi: 17
Post 4 napisany 2015-04-17 o godzinie 18:55:17.
Najlepiej jest się zwrócić do firmy, która przygotuje projekt podpowie jak najlepiej rozwiązać kwestie ze zlewami, toaletami i rozłożeniem pomieszczeń. Jeżeli posiadałaby Pani taki projekt z pieczątką rzeczoznawcy to jeżeli będzie wszystko zrobione jak na takim zaopiniowanym projekcie to sanepid na 100% dopuszcza taki obiekt.

Jeżeli szuka Pani pieców do wypieków lub witryn cukierniczych zapraszam na naszą stronę:

Piec - http://multigastro.pl/piec-konwekcyjny-z-naparowaniem-venix-t04m-4xgn1-1.html
Witryny cukiernicze - http://multigastro.pl/category/wyposazenie-cukierni-i-kawiarni
Cała reszta - multigastro.pl
Multi Gastro Wyposażenie Gastronomii i Sklepów

Działamy na terenie całej Polski
tel.: 791-791-061
tel. st.: 12-307-79-79
mail: info@multigastro.pl
www: http://multigastro.pl
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 10:39:13
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: MAłA PRACOWNIA CUKIERNICZA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "mała pracownia cukiernicza" w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.