FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / ODBIóR LOKALU, A ZMIANA SPOSOBU UżYTKOWANIA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

ODBIóR LOKALU, A ZMIANA SPOSOBU UżYTKOWANIA

Autor: procent

Tematy: 3
Wypowiedzi: 6
Post 1 napisany 2015-01-27 o godzinie 12:56:27.
Szanowni Eksperci,
proszę o poradę : )

Wynajmuję lokal w domu jednorodzinnym. Dom ten znajduje się na działce, gdzie plan zagosp. dopuszcza gastronomię. Na razie lokal ten jest oficjalnie garażem. 

I tu moje pytanie.
Czy Sanepid odbierając mój lokal może żądać ode mnie jakiegoś dokumentu dot. zmiany sposobu użytkowania lokalu? 

Chciałbym dokonać tej zmiany w późniejszym czasie. Wiem jakie to niesie za sobą konsekwencje, ale istotnym jest dla mnie czy przy odbiorze lokalu osoba odbierająca lokal może żądać ode mnie dodatkowych dokumentów.

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: sonrisa73

Wypowiedzi: 4
Post 2 napisany 2015-02-06 o godzinie 16:44:53.
Oczywiście. Żeby otworzyć gastronomię musisz mieć lokal produkcyjny. Jak na razie jest to garaż, więc musisz wystąpić o zmianę sposobu użytkowania. A żeby wystąpić o nią, musisz mieć w dokumentach warunki zabudowy. Rozpatrywanie wniosku o warunki zabudowy może trwać 2m-ce, więc lepiej składać te dokumenty od razu bo sanepid na pewno zapyta o to kryterium....

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.160
Data: 2026-04-17
Czas: 19:39:47
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: ODBIóR LOKALU, A ZMIANA SPOSOBU UżYTKOWANIA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "odbiór lokalu, a zmiana sposobu użytkowania " w grupie "otwieram lokal gastronomiczny"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Gastronomia a wymagania Sanepidu    ekspres do kawy ascaso   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.