![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: POD³OGA DREWNIANA W KUCHNI |
|||||||
|
Autor:
Bloket
Wypowiedzi: 2 |
Co s±dzicie o takim rozwi±zaniu w kuchni? Z regu³y przyjê³o siê, ¿e w kuchni s± jakie¶ p³ytki, ale na zdjêciach widzia³am czasami równie¿ drewno. Czy waszym zdaniem to mo¿e daæ radê, czy zbyt ryzykowna opcja? Bêdziemy robiæ generalny remont i wymianê pod³ogi. O kuchni te¿ my¶limy.
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Pó³torak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Zgodnie z przepisami Rozporz±dzeñ Unijnych oraz naszej krajowej Ustawy o Bezbieczeñstwie ¯ywno¶ci wszystkie powierzchnie w kuchni (pod³ogi, sciany) musz± byæ wykonane z materia³ow ³atwozmywalnych: wyk³adzina PCV, terakota, wylewka z ¿ywicy epoksydowej. Drewno jest materia³em na "czarnej li¶cie sanepidu" poniewa¿ jego powierzchnia nigdy w 100% nie zostanie umyta ani zdezynfekowana, porowaty charakter drewna umo¿liwia rozwój w nim droboustrojów - dlatego czêsto jest powodem negatywnej reakcji SANEPIDU i nakaz wymiany jej na pod³ogê ³atwozmywaln± co oczywi¶cie wi±¿e siê z dodatkowymi kosztami ja bym nie ryzykowa³a.
|
||||||
|
Autor:
Mukka
Wypowiedzi: 3 |
No je¶li chodzi o kuchniê w lokalu, to rzeczywi¶cie mo¿e i nie ma co ryzykowaæ. A nawet na pewno. Ale tak w mieszkaniach, to widzia³am i fajnie siê prezentowa³y. Jak poprawnie zostan± po³o¿one, to ok. Ale to prywatnie.
|
||||||
|
Autor:
Bloket
Wypowiedzi: 2 |
Mukka napisa³(a) w dniu 2014-09-22 o godzinie 10:54:02: No je¶li chodzi o kuchniê w lokalu, to rzeczywi¶cie mo¿e i nie ma co ryzykowaæ. A nawet na pewno. Ale tak w mieszkaniach, to widzia³am i fajnie siê prezentowa³y. Jak poprawnie zostan± po³o¿one, to ok. Ale to prywatnie. Akurat tutaj mia³em na my¶li kuchniê w domu. Co do poprawnego po³o¿enia, je¶li nikogo nie wybrali¶my, bo w³a¶nie nie wiemy komu zaufaæ. |
||||||
|
Autor:
Mukka
Wypowiedzi: 3 |
Bloket napisa³(a) w dniu 2014-09-28 o godzinie 18:22:50: Akurat tutaj mia³em na my¶li kuchniê w domu. Co do poprawnego po³o¿enia, je¶li nikogo nie wybrali¶my, bo w³a¶nie nie wiemy komu zaufaæ. Jak to nie wiecie. Tzn. nie wiecie, na kogo siê zdecydowaæ z tylu opcji? U nas zajmowali siê tym parkiet studio. I k³opotów nie by³o, ale rozumiem, ¿e mo¿esz siê wahaæ. W ich przypadku nie powinien ciê spotkaæ jednak zawód. |
||||||
![]() Autor: dawidkoli Wypowiedzi: 6 |
Ja bym w kuchni zdecydowa³ siê jednak na p³ytki. Albo czesc, w której jest kuchenka zrobiæ z p³ytkami, a czê¶æ ze sto³em itd w panelach (jesli oczywiscie jest taka opcja podzielenia kuchni)
|
||||||
|
Autor:
Sylwek
Wypowiedzi: 10 |
Wydaje mi siê, ¿e to ma³o praktyczne, bo drewno jest trudniejsze w utrzymaniu. Chyba szkoda drewnianej pod³ogi do kuchni po prostu, lepiej co¶, co szybko i ³atwo umyjesz, bo jednak czysto¶æ w kuchni to podstawa.
|
||||||
|
Autor:
EmilaZ
Wypowiedzi: 6 |
Obecnie ludzie czêsto maj± kuchnie po³±czone z salonem i maj± tam po³o¿one na pod³odze drewno (k³ania siê popularny styl skandynawski). Je¶li odpowiednio dba siê o pod³ogê, to bêdzie s³u¿yæ.
|
||||||
|
Autor:
beticzka
Wypowiedzi: 10 |
P³ytki sprawdzone i ³atwe do utrzymania w czysto¶ci :)
|
||||||
|
Autor:
magda85 Wypowiedzi: 2 |
Polecam p³ytki https://ilazienki24.com.plceramika-paradyz-c1.html
|
||||||
| POD³OGA DREWNIANA W KUCHNI | |||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAK£O w najni¿szych cenach w internecie!
Przekonaj siê sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
magda85 Wypowiedzi: 2 |
Polecam p³ytki https://ilazienki24.com.pl/ceramika-paradyz-c1.html
|
||||||
|
Autor:
Alicja2024 Wypowiedzi: 3 |
Smia³o mo¿esz zamontowaæ pod³ogê w kuchni, u mnie du¿o przetrwa³a bez potrzeby wymiany. Dopiero po 10 latach robili¶my remont, korzystali¶my z firmy Król Parkietu https://krolparkietu.pl/naprawa-parkietu-warszawa/, moge poleciæ :)
|
||||||
|
NOWE OG£OSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 06:00:31 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|