![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: PROBLEM SANEPID , BARDZO PROSZę O POMOC KUCHNIA TAJSKA |
|||||||
|
Autor:
ThaiFood Tematy: 2 Wypowiedzi: 2 |
witam wszystkich
przez 4 lata prowadziłem bar z kuchnią Tajską , lokal 30 m lecz z bardzo małą kuchnią 2,5 x 3 m. Odbiór lokalu dostałem tylko na półprodukty , ale jak pewnie się domyślacie nie dostosowałem się do tego ..... taka kuchnia Nie jest to zwykły chińczyk , dbamy o jakość dań , świeże warzywa , mięso.... itd. parę dni temu miałem interwencyjną wizytę sanepidu ( sąsiad skarżył się na nie miłe zapachy ) Przyszły dwie panie i lokal kazały mi zamknąć gdyż prowadzony jest o nie zgodnie z protokołem odbioru lokalu ( chodziło o półprodukty ). Czy jest ktoś w stanie mi doradzić jak urządzić kuchnie o tak małych wymiarach by muc pracować tam na świeżym mięsie , warzywach , używać jaj . Pracuję na wokach . Żadne tam frytkownice , czy podgrzewacze... Nie wyobrażam sobie bym mógł stracić ten lokal gdyż pracowałem na niego parę lat. Jak to jest że wszystkie wietnamskie bary sobie z tym radzą ? Proszę o szczere rady bez głupich żartów , nie jest mi do śmiechu , jest to moje jedyne źródło utrzymania. Proszę o pomoc |
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Wszystko zależy od tego czy oprócz kuchni możesz wygospodarować pomieszczenie, w którym bedzie odbywała się obróbka wstępna. Ewentualnie mona bz bzo yrobi ma rewolucje i wydzielić takie pomieszczenie. Jeżeli dostanę plany lokalu postaram się pomóc, mogę również przygotować projekt technologiczny kuchni i uzyskać zatwierdzenie rzeczoznawcy ds sanepidu. Prosze o kontakt poltorak@haccp.gmp.home.pl
Natomiast wszystkich zainteresowanych szkoleniem na temat wymagań stawianych lokalom zapraszam na szkolenie, które będzie odbywało się w Warszawie 15.09.2014 tytuł szkolenia MOja gastronomia od czego zacząć - szczegóły w zakładce ogłoszenia Hanna Półtorak |
||||||
|
Autor:
Gastro-Centrum
Wypowiedzi: 17 |
Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.
Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych. |
||||||
Autor:
ADMIN
![]() ![]() Tematy: 14 Wypowiedzi: 86 |
Gastro-Centrum napisał(a) w dniu 2014-09-09 o godzinie 11:30:10: Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku. Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych. www.gastro-centrum.pl kontakt@gastro-centrum.pl POWIELANIE WYPOWIEDZI TO SPAM. SPAM USUWAMY. |
||||||
|
Autor:
br
Wypowiedzi: 17 |
ADMIN napisał(a) w dniu 2014-09-09 o godzinie 11:32:48: POWIELANIE WYPOWIEDZI TO SPAM. SPAM USUWAMY. Skoro usuwacie to usuńcie. Autor wątku poważnie prosi o rady, a każda odpowiedź wiąże się z reklamą własnej firmy. To jest forum, czy tablica ogłoszeń? |
||||||
Autor:
gastromex
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wypowiedzi: 266 |
Własnie to jest najczęstszy problem, projektowanie lokalu, ze jakoś to będzie. W barach kuchni orientalnej ,kiedy projektuje takie bary, najcześciej wietnamczycy chcą zeby nie projektowac przygotowalni warzyw czy mięsa, bo będą je kupowali gotowe w formie szatkowanej kapusty czy sałatek warzywnych, a później widze jak w malutkiej kuchni 5 wietnamczyków siedzi na stołeczkach i kroi kapustę... Tylko jakos zadziwiajace spostrzezenie-inaczej Sanepid podchodzi do obcokrajowcóe, inaczej do Polaków posiadających kuchnie podobnej branży... Jesli Pan mi naświetli bliżej temat: 531 801 101, postaram się Panu jakoś pomóc wybrnąć z sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwoju kuchni tajskiej, która jest niezwykle egzotyczną kuchnią w naszym kraju
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 04:43:55 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|