FORUM     OGŁOSZENIA    
 
STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / PROBLEM SANEPID , BARDZO PROSZę O POMOC KUCHNIA TAJSKA
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

PROBLEM SANEPID , BARDZO PROSZę O POMOC KUCHNIA TAJSKA

Autor: ThaiFood


Tematy: 2
Wypowiedzi: 2
Post 1 napisany 2014-09-07 o godzinie 16:01:20.
witam wszystkich

przez 4 lata prowadziłem bar z kuchnią Tajską , lokal 30 m lecz z bardzo małą kuchnią 2,5 x 3 m. Odbiór  lokalu dostałem tylko na półprodukty , ale jak pewnie się domyślacie nie dostosowałem się do tego ..... taka kuchnia Nie jest to zwykły chińczyk , dbamy o jakość dań , świeże warzywa , mięso.... itd.
parę dni temu miałem interwencyjną wizytę sanepidu ( sąsiad skarżył się na nie miłe zapachy ) Przyszły dwie panie i lokal kazały mi zamknąć gdyż prowadzony jest o nie zgodnie z protokołem odbioru lokalu ( chodziło o półprodukty ).
Czy jest ktoś w stanie mi doradzić jak urządzić kuchnie o tak małych wymiarach by muc pracować tam na świeżym mięsie , warzywach , używać jaj . Pracuję na wokach . Żadne tam frytkownice , czy podgrzewacze... 
Nie wyobrażam sobie bym mógł stracić ten lokal gdyż pracowałem na niego parę lat. 

Jak to jest że wszystkie wietnamskie bary sobie z tym radzą ?

Proszę o szczere rady bez głupich żartów , nie jest mi do śmiechu , jest to moje jedyne źródło utrzymania.

Proszę o pomoc
 
REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130
 
Autor: HACPASZ Hanna Półtorak


Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 2 napisany 2014-09-08 o godzinie 08:49:15.
Wszystko zależy od tego czy oprócz kuchni możesz wygospodarować pomieszczenie, w którym bedzie odbywała się obróbka wstępna. Ewentualnie mona bz bzo yrobi ma rewolucje i  wydzielić takie pomieszczenie. Jeżeli dostanę plany lokalu postaram się pomóc, mogę również przygotować projekt technologiczny kuchni i uzyskać zatwierdzenie rzeczoznawcy ds sanepidu. Prosze o kontakt poltorak@haccp.gmp.home.pl
Natomiast wszystkich zainteresowanych szkoleniem na temat wymagań stawianych lokalom zapraszam na szkolenie, które będzie odbywało się w Warszawie 15.09.2014 tytuł szkolenia MOja gastronomia od czego zacząć - szczegóły w zakładce ogłoszenia Hanna Półtorak
 
Autor: Gastro-Centrum


Wypowiedzi: 17
Post 3 napisany 2014-09-09 o godzinie 11:30:10.
Firma Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.
 
Autor: ADMIN
forumforum

Tematy: 14
Wypowiedzi: 86
Post 4 napisany 2014-09-09 o godzinie 11:32:48.
Gastro-Centrum napisał(a) w dniu 2014-09-09 o godzinie 11:30:10:
Gastro-Centrum jest dystrybutorem najlepszych urządzeń gastronomicznych, które dzięki swojej niezawodności, solidności wykonania, użytych najlepszych materiałów, połączonych z przystępną ceną, znalazły uznanie na naszym rynku.

Nasza firma wyposaża cukiernie, lodziarnie, piekarnie w profesjonalne, włoskie urządzenia gastronomiczne. Atrybutem firmy są nie tylko atrakcyjne ceny, ale także wysoka jakość oferowanego towaru. Dysponujemy szerokim asortymentem, który umożliwia kompleksowe wyposażenie wszelkiego typu lokali gastronomicznych.

www.gastro-centrum.pl
kontakt@gastro-centrum.pl

POWIELANIE WYPOWIEDZI TO SPAM. SPAM USUWAMY.
 
Autor: br


Wypowiedzi: 17
Post 5 napisany 2014-09-10 o godzinie 08:30:27.
ADMIN napisał(a) w dniu 2014-09-09 o godzinie 11:32:48:

POWIELANIE WYPOWIEDZI TO SPAM. SPAM USUWAMY.


Skoro usuwacie to usuńcie. Autor wątku poważnie prosi o rady, a każda odpowiedź wiąże się z reklamą własnej firmy. To jest forum, czy tablica ogłoszeń?
 
Autor: gastromex
forumforumforumforumforum

Wypowiedzi: 266
Post 6 napisany 2014-09-11 o godzinie 12:42:46.
Własnie to jest najczęstszy problem, projektowanie lokalu, ze jakoś to będzie. W barach kuchni orientalnej ,kiedy projektuje takie bary, najcześciej wietnamczycy chcą zeby nie projektowac przygotowalni warzyw czy mięsa, bo będą je kupowali gotowe w formie szatkowanej kapusty czy sałatek warzywnych, a później widze jak w malutkiej kuchni 5 wietnamczyków siedzi na stołeczkach i kroi kapustę... Tylko jakos zadziwiajace spostrzezenie-inaczej Sanepid podchodzi do obcokrajowcóe, inaczej do Polaków posiadających kuchnie podobnej branży... Jesli Pan mi naświetli bliżej temat: 531 801 101, postaram się Panu jakoś pomóc wybrnąć z sytuacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozwoju kuchni tajskiej, która jest niezwykle egzotyczną kuchnią  w naszym kraju
 
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
 

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 04:43:55
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: PROBLEM SANEPID , BARDZO PROSZę O POMOC KUCHNIA TAJSKA
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "problem sanepid , bardzo proszę o pomoc kuchnia tajska" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   
 
STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.