![]() |
| FORUM GASTRONOMICZNE | NOWY TEMAT |
TEMAT FORUM: SZATKOWNICA MA DZIWNY ZAPACH |
|||||||
|
Autor:
atka
Tematy: 4 Wypowiedzi: 9 |
kupiłam nowa szatkownicę gastronomiczną i ma taki dziwny zapach, jakby stęchlizna.Czym mozna ten zapach- smród usunąć?
|
||||||
| REKLAMA |
![]()
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130 |
||||||
|
Autor:
RYBAKÓWKA
Wypowiedzi: 2 |
tak, można
|
||||||
|
Autor:
atka
czym?
|
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
Witam serdecznie mozlilwe, że za obcy zapach odpowiedzialne są surowce, z których została wykonana szatkownicta . Obcy nieprzyjemny zapach w wyrobach z tworzyw sztucznych świadczy o tym, ze do ich produkcji użyte zostały tworzywa sztuczne nie spełniające wymagań przepisów stworzonych dla materiałow i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W takim wypadku nalezy pozostawić szatkownicę na " wolnym powietrzu" tzn nie zamknietą w szafce czy szufladzie na godzinę, dwie. Jezeli zapach będzie się utrzymywał wyrzuć ją do kosza. Jezeli będziesz jej używac to warzywa mogą mieć taki sam zapach jak szatkownica a dodatkowo uzyskają posmak tworzywa sztucznego (najcześciej gorzki).
Szatkownica wykonana ze stali nierdzewnej nie powinna mieć żadnego zapachu. Moja rada jest taka nie używaj w swojej kuchni przyrządów oraz urządzeń, które mogą popsuć jakość gotowej potrawy, a w tym przypadku tak się stać może |
||||||
|
Autor:
atka
nie jest tak prosto wyrzucić produkt za który zapłaciłam 1900 zł. Przy próbie kontaktu ze sprzedawcą /elektro line/ uzyskałam odpowiedź,że materiały spełniają wszystkie normy dopuszczalne do kontaktu z żywnością. Pan był bardzo nie miły w rozmowie i wiem, że u tego sprzedawcy już nic nie kupię, ale mój problem pozostał. Zastanawiam się nad opcją zwrotu ale czy jest to możliwe?
|
||||||
![]() Autor: EM GASTRO Rzeszów Wypowiedzi: 3 |
Witam!
Poradzę trochę "po domowemu". Warto części (te które możemy) wytrzeć szmatką nasączoną roztworem wody z octem. Przykry zapach może wynikać nie z materiałów użytych do produkcji, ale niewłaściwego przechowywania sprzętu. Można spróbować zwrócić sprzęt z powodu niezgodności z umową (szatkownica której nie da się używać do szatkowania warzyw).
EM GASTRO
Wyposażenie gastronomii i serwis urządzeń Gdzie nas znaleźć? Szukaj w Rzeszowie i na allegro! Rewelacyjne rabaty i profesjonalne doradztwo. www.emgastro.pl b.koszarska@emgastro.eu tel. 691 810 810 |
||||||
|
Autor:
HACPASZ Hanna Półtorak
Tematy: 25 Wypowiedzi: 554 |
W takim razie zostaje reklamacja sprzętu ze względu na jego zapach. Jeżeli będziesz sprzęt przecierać szmatką z octem to możesz nie uzyskać zamierzonego efektu .Ocet jest agresywnym medium, który może spotengować zapach szatkownicy . Jeżeli dystrybutor/producent zauważy, że szatkownica była przez Ciebie myta nie uwzględni reklamacji. Postrasz również SANEPIDEM. Możesz zgłosić się do stacji sanitarnej z szatkownicą i podać adres miejsca gsdzie szatkownica była kupiona. Takie zgłoszenie to podstawa podjęcia interwencji przez SANEPID
|
||||||
|
Autor:
atka
dziekuję za odpowiedzi, postaram sie jeszcze zostawic ja na zewnątrz przez dwa dni tak zasugerował mi sprzedawca mówiąc,że zapach mógł przejść od kartonu w którym przechowywana była szatkownica. Co do octu to troche boje sie na ryzyko reakcji metalu z tym roztworem. Dziekuje za pomoc
|
||||||
|
NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE
|
|||||||
|
System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168 Data: 2025-11-25 Czas: 11:08:00 |
|||||||
| FORUM GASTRONOMICZNE | |||||||
|
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.
|