FORUM     OGŁOSZENIA    

STRONA GŁÓWNA / FORUM GASTRONOMICZNE / SZATKOWNICA MA DZIWNY ZAPACH
SZUKANA FRAZA: NOWE TEMATY    OSTATNIE KOMENTARZE    GORĄCE TEMATY   
FORUM GASTRONOMICZNE NOWY TEMAT
TEMAT FORUM:

SZATKOWNICA MA DZIWNY ZAPACH

Autor: atka

Tematy: 4
Wypowiedzi: 9
Post 1 napisany 2014-08-29 o godzinie 22:52:07.
kupiłam nowa szatkownicę gastronomiczną i ma taki dziwny zapach, jakby stęchlizna.Czym mozna ten zapach- smród usunąć?

REKLAMA
sklep gastronomiczny smartgast
Oferujemy znane marki STALGAST, HENDI, KROMET, RM, UNOX, REDFOX, LAINOX, RETIGO, CATERINA, ROBOT-COUPE, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO w najniższych cenach w internecie!
Przekonaj się sam! http://smartgast.pl lub tel 880 301 130

Autor: RYBAKÓWKA

Wypowiedzi: 2
Post 2 napisany 2014-08-30 o godzinie 09:45:22.
tak, można

Post 3 napisany 2014-08-30 o godzinie 18:30:37.
czym?

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 4 napisany 2014-09-01 o godzinie 07:27:29.
Witam serdecznie  mozlilwe, że za obcy zapach  odpowiedzialne są surowce, z których została wykonana szatkownicta . Obcy nieprzyjemny  zapach w wyrobach z tworzyw sztucznych świadczy o tym, ze do ich produkcji użyte zostały tworzywa sztuczne nie spełniające wymagań przepisów stworzonych dla materiałow i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. W takim wypadku nalezy pozostawić szatkownicę na " wolnym powietrzu" tzn nie zamknietą w szafce czy szufladzie na godzinę, dwie. Jezeli zapach będzie się utrzymywał wyrzuć ją do kosza. Jezeli będziesz  jej używac to  warzywa mogą  mieć taki sam zapach jak szatkownica a dodatkowo uzyskają posmak tworzywa sztucznego (najcześciej gorzki). 
Szatkownica wykonana ze stali nierdzewnej nie powinna mieć żadnego zapachu. Moja rada jest taka nie używaj w swojej kuchni przyrządów oraz urządzeń, które mogą popsuć jakość gotowej potrawy, a w tym przypadku tak się stać może

Post 5 napisany 2014-09-01 o godzinie 07:59:33.
nie jest tak prosto wyrzucić produkt za który zapłaciłam 1900 zł. Przy próbie kontaktu ze sprzedawcą  /elektro line/ uzyskałam odpowiedź,że materiały spełniają wszystkie normy dopuszczalne do kontaktu z żywnością. Pan był bardzo nie miły w rozmowie i wiem, że  u tego sprzedawcy już nic nie kupię, ale mój problem pozostał.  Zastanawiam się nad opcją zwrotu ale czy jest to możliwe?

szatkownica  ma dziwny zapach
Autor: EM GASTRO Rzeszów

Wypowiedzi: 3
Post 6 napisany 2014-09-01 o godzinie 09:43:47.
Witam!
Poradzę trochę "po domowemu". Warto części (te które możemy) wytrzeć szmatką nasączoną roztworem wody z octem. 
Przykry zapach może wynikać nie z materiałów użytych do produkcji, ale niewłaściwego przechowywania sprzętu.
Można spróbować zwrócić sprzęt z powodu niezgodności z umową (szatkownica której nie da się używać do szatkowania warzyw).
EM GASTRO
Wyposażenie gastronomii i serwis urządzeń
Gdzie nas znaleźć? Szukaj w Rzeszowie i na allegro!
Rewelacyjne rabaty i profesjonalne doradztwo.

www.emgastro.pl
b.koszarska@emgastro.eu
tel. 691 810 810

Autor: HACPASZ Hanna Półtorak

Tematy: 25
Wypowiedzi: 554
Post 7 napisany 2014-09-01 o godzinie 11:09:32.
W takim razie zostaje reklamacja sprzętu ze względu na jego zapach. Jeżeli będziesz sprzęt przecierać szmatką z octem to możesz nie uzyskać zamierzonego efektu .Ocet jest agresywnym medium, który może spotengować zapach szatkownicy .  Jeżeli dystrybutor/producent zauważy, że szatkownica była przez Ciebie myta nie uwzględni reklamacji. Postrasz również SANEPIDEM.  Możesz zgłosić się do stacji sanitarnej z szatkownicą  i podać adres miejsca gsdzie szatkownica była kupiona. Takie zgłoszenie to podstawa podjęcia interwencji  przez SANEPID

Post 8 napisany 2014-09-01 o godzinie 12:57:33.
dziekuję za  odpowiedzi, postaram sie jeszcze zostawic ja na zewnątrz przez dwa dni tak zasugerował mi sprzedawca mówiąc,że zapach mógł przejść od kartonu w którym przechowywana była szatkownica. Co do octu to troche boje sie na  ryzyko reakcji metalu  z tym roztworem. Dziekuje za pomoc

NOWE OGŁOSZENIA GASTRONOMICZNE

System zapisze Twoje dane:
Adres IP: 216.73.216.168
Data: 2025-11-25
Czas: 11:08:00
DODAJ ODPOWIEDŹ DO TEMATU: SZATKOWNICA MA DZIWNY ZAPACH
Aby dodać odpowiedź do tematu należy się zalogować.

Jeśli nie masz konta, skorzystaj z bezpłatnej rejestracji.
FORUM GASTRONOMICZNE
Temat "szatkownica ma dziwny zapach" w grupie "forum ogÓlne"
OSTATNIO DODANE TEMATY: Zwiększ zamówienia online i widoczność swojej restauracji – dołącz do Tuzjemy!    Ubrania kucharskie: Bluzy, zapaski, fartuchy. Kupuj w naszym sklepie internetowym   

STRONA GŁÓWNA     O NAS     REGULAMIN     REKLAMA     KONTAKT    
Copyrights © ForumGastronomiczne.pl 2008-2016.